Tralala lilla molntuss

Som jag skrev tidigare så skulle jag lägga upp bilder på det jag köpte från Kompaniet och sådär. Så här får ni, varsågoda.Kjolen jag köpte från Ragata VintageEn thésil jag köpte på Tehörnan. Väldigt söt men väldigt opraktisk i höga muggar.

They didn't even make a sound

Just nu är jag på superbra humör!
Mor har äntligen fixat trådlöst internet, så nu sitter jag på mitt rum och skriver! TJOHO.Träffade Linnéa idag. Hon har klippt sig och jag gillade hennes nya frisyr väldigt mycket.
Det var skönt att träffa henne, för hon är en av mina närmsta vänner. Men vi ses väldigt sällan, vilket är väldigt trist. Fast å andra sidan är det hemskt trevligt att väl få träffas, efter att man har längtat riktigt ordentligt efter varandra.

Ikväll ska jag försöka räkna lite matte, men först måste jag göra mat. Jag har börjat få världens huvudvärk av att jag äter för lite (tro det eller ej, hehe)
Det beror nog mest på att jag äter väldigt lite på förmiddagarna. Äter ingen frukost (extremt dumt) och så äter jag väldigt lite lunch, för maten på Vildmannen är inte särskilt god. Det är inte det att den är äcklig eller så. Den bara, smakar lite och är tråkig.

Jag ska även försöka skriva lite ikväll. Det kommer nog gå bra, känns det som, bara jag orkar ta tag i det. Fick hundra idéer på biblioteket idag, det riktigt kliade i fingrarna och det var så oerhört skönt. Har inte känt så på väldigt länge!

Nu ska jag dock gå och göra mat, min mage kurrar.

Mossa mossa allihopa.

I am darth Vader, I know what I'm made of

Idag fick jag mina pengar!
Jag gick på kompaniet, köpte en supersöt kjol från Ragata, köpte fina strumpbyxor och rosklämmor från h&m och sen åt jag mat. Två gånger. Sen färgade jag håret! Det blev mörkbrunsvart med röda inslag. Jag gillar det inte riktigt, men kanske jag gör det sen. Det brukar ta ett tag för mig att vänja mig. Bilder på allt detta kommer senare, jag är hos Isak just nu och har ingen kamera.

Ikväll ska jag på filmkväll till Sofia. Jag hoppas det blir trevligt. Har ingen aning om vad vi ska se eller vilka som ska dit, men det gör inte så mycket.

Jag försöker skriva lite grann nu och då, men det går rätt dåligt igen. Vill hellre läsa Svärdens Väktare och sova.

Skolan gör mig hemskt trött. Den är väl egentligen inte så farligt, men just nu känns det som att vi bara gör tråkiga saker i alla ämnen. Novellanalys, statsskick, såna tråkiga saker. Sen matten går som vanligt, alltså åt helvete. Borde egentligen vara i en specgrupp men jag orkar inte. Det är bara så tråkigt.

Nu ska jag dock gå och kika efter vad Isak håller på med.

Mossa mossa allihopa.


Na na na

Jag funderar på att färga håret mörkt! Inte svart, men nästan.
Sen imorgon, om jag får mina pengar då, ska jag gå till Schmäck kompaniet och köpa lite kläder från Ragata Vintage. Var där och kikade igår, föll för minst tre plagg. Och två par skor. Kommer inte ha råd med allt, men ändå!

Egentligen borde någon skriva en bok om sånt som jag undrar.
Hur man gör för att sluta rodna när någon man tittat lite på pratar med en, till exempel.
Hur man gör för att inte bli nervös.
Hur man gör för att sitta still när man pratar med någon man tittat lite på och tycker är fin.
Hur man gör för att få hjärtat att alltid slå i samma takt,
oavsett vilken situation man befinner sig i.
Jag fick en varm klump i magen som långsamt smälte och gjorde mig glad.
Vad var det, liksom?
Svar, I needz em.

Breathing

Jag sa ju att jag skulle lägga upp en bild på klänningen jag köpte, när jag hade tagit en. Och nu har jag gjort det, så, tadaa.

 

Det kanske inte är världens bästa kvalité, menmen.


I caught one of your horns

Att cykla på blåsiga höstkvällar gör mig sorgsen. Jag tycker det är rikigt mysigt, men hjärtat värker lite grann och jag saknar.

Min pappa var ute och bar in kartonger när jag kom hem. Han gav mig ett symbollexikon. Det är rätt intressant, man kan läsa om vad till exempel flugor symboliserar i olika tider, kulturer och så vidare.

 

 


Hope

Jag hittade en bild på Ebs som jag tycker beskriver henne rätt bra.
Och så är den svartvit och matchar kanske min design, det skulle vara fint.
Ebba är fin.


I see who you are

Mitt hår växer, tjoho.
Jag behöver bara spara det en decimeter till, ungefär.
Sen är jag nöjdnöjd.
Men eftersom det växer (i genomsnitt för genomsnittsmänniskan) en decimeter per år, får jag alltså vänta ett år.
Enligt statistiken.
Jag tror dock att mitt hår växer snabbare än genomsnittets.
Hoppas det.

Som sagt funkar det för mig att skriva igen. Så om några dagar kommer jag, förhoppningsvis, kunna lägga upp en ny novell. Längta!

Jag hittar inte min kamera, arrhhg. Tror att jag kan ha glömt den hos min far. Jag hoppas det. Annars måste jag leta runt i mitt rum och det kommer inte vara roligt.

På tal om kamera har Alex tagit kort på sig själv med min mobilkamera, såg jag nu. Han är riktigt stilig.

 

Ja, så, skolan. Jag har en anledning till att både längta efter att gå dit, och samma anledning till att verkligen inte vilja gå dit. Och jag vet att jag borde möta mina problem, ta hand om dem, och gå vidare. Men det är så svårt, jag vill inte bli ledsen, jag vill inte bli deppig. Nåja.

 

Mossa mossa allihopa.


I want you so badly

Alex sitter och sjunger en emo-låt. "Cut cut cut jag mår så dåligt"
Är inte säker på om han hittat på den själv eller om han bara snott den av någon, och låtsas att det är hans.
Skulle inte fövåna mig särskilt mycket, den masken har ingen ryggrad.

Jag har nu rett ut ett och annat med mig själv, men jag gillar inte det jag kommit fram till.
Det blev inte mycket bättre av det, snarare sämre.
Så nu försöker jag tänka ut ett sätt att lösa denna situationen, även fast jag redan tagit mig ur den andra.

En riktigt bra sak som hänt dock:
Jag har skrivit ett halvt word-ark. Ny berättelse. Skrivkrampen verkar lätta.
Det känns så skönt, jag kan äntligen andas ordentligt igen.

The things we have to put up with

Hur länge kan man kämpa med sina egna tankar?
Hur länge kan man försöka skjuta undan oönskade känslor?


Jag kämpar varje dag med att kliva upp ur sängen.
Jag tränger konstant undan känslor och tankar, och på grund av det är jag nu förvirrad och trött.
Jag har svårt att minnas saker.
Någon gång snart kommer jag behöva vakna upp och se sanningen i ansiktet.
Men tills dess att jag måste vakna, kommer jag fortsätta låtsas som ingenting.Ikväll har jag alltså varit på teater. Den var faktiskt bra, men eftersom jag var trött och bara hade läst halva manuset, tappade jag bort mig rätt mycket någonstans där i mitten. Slutet tyckte jag dock om ändå, det var pampigt. Nu måste jag bara försöka komma ihåg den så jag kan skriva en recension.
Efter teatern stod jag och några från min klass utanför och pratade, för vi väntade alla på bussar/skjuts och sådär. Det var väldigt trevligt och jag skrattade mycket, det behövdes märkte jag.

Tidigare under dagen var jag på stan, från och med efter skolan fram tills teatern började. Jag köpte ett par byxor (med pressveck!) och en klänning. Klänningen tyckte jag var jättesöt, och den var lite av ett must-have. Jag kanske försöker mig på att fota den senare någon gång när jag orkar, men just nu känns det lite överambitiöst, eftersom det inte är så många som läser min blogg och jag själv vet hur den ser ut. Fast idag var det faktiskt mer än förut, tjugosex stycken om jag fattat det rätt. Ägde supermycket!

Nu ikväll tror jag att jag ska försöka mig på att skriva. Är lite nervös, för jag hoppas verkligen kunna producera lite bra text, men har samtidigt tvivel om att jag kommer lyckas. Ska ta upp den bärbara datorn på rummet, tända lite ljus och lyssna på bra musik. Jag tror nämligen att mycket av min skrivkramp beror på själva oroandet över att jag har skrivkramp. Det är i vilket fall superjobbigt, eftersom jag definierar mig själv rätt mycket genom att skriva, så jag känner mig stympad och handikappad av att inte kunna göra det. Jag tror jag går upp nu på en gång faktiskt, lika bra att få det överstökat.

Mossa mossa allihopa.

From now on, we soar. Like eagles... Yeah! Eagles... ON POGO STICKS

Emelie i min klass (film) har bestämt sig för att skapa en blogg, och bli lika stor som Amandavardet.
Jag tycker det låter som en sjuhelskottas bra idé, så detblevemelie.blogg.se
Gå in där och kika. Jag vet inte hur bra det har gått för henne att skriva inlägg och sådär än så länge.
Men, länka gärna vidare hennes blogg ändå. Så kanske ni kan känna er glada för att ha gjort dagens goda gärning, nämligen att hjälpa Emelie ett steg närmare att uppnå sin dröm.


I'm in very heavy boots

Första gången något sånt här händer mig.
Jag har ingen aning hur jag ska ta mig ur situationen eller hur jag ska kunna få allting att bli normalt igen.

It's written all over your face

Nu är det som så att eftersom jag går teaterprogrammet, och vi där äger världen, kommer jag och min klass då och då få gratis biljetter till olika teatrar. Den första kom idag, till en föreställning som heter Fordringsägare. Vi fick välja mellan att antingen gå på fredag klockan 19.00 eller lördag klockan 18.00. Jag valde att gå på fredag tillsammans med Alex och Ella, för jag har ingenting planerat i helgen (första gången det händer på länge) och det kändes enklast på något sätt.

Jag hoppas på att kunna träffa Ebba i lite i helgen. Och Isak. Men förutom de önskemålen är jag ovanligt otaggad på att hitta på något. Vill mest bara bänka mig i soffan med ett duntäcke, popcorn och en riktigt bra film. Och sen sova bort hela helgen och inte behöva göra någonting alls.

En sak som äger:
HÖSTEN ÄR PÅVÄG! 
Det var sådär höstkyligt idag. Och löven håller på att bli fina färger, såg jag påväg hem (med buss för första gången på länge!).
Jag är glad åt det, för det betyder att snön kommer snart. Och jag längtar fasligt mycket till jul och nyår. För att det är tider som är sammankopplade med lugn och glädje och goda dofter i mitt minne. Att vakna tidigt av sig själv, kika ut genom fönstret på all snö, ta på sig tjocksockar och tassa nerför trappan till köket. Göra varm choklad och mysa.

Just nu har jag en period av väldigt stor förvirring, och jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt den. Oftast när jag är förvirrad så vet jag vad det beror på, även om jag inte förstår det osv. Men nu, den här gången, vet jag inte vad som orsakar det. Eftersom jag inte riktigt har koll på mina egna känslor eller tankar, kring i princip allt. Så jag har ingen koll på någonting, i grund och botten.

En sak som hände för några dagar sedan:
Jag var på stan, och hängde på bibblan i några minuter medan jag väntade på en vän. Hittade två böcker i en serie som jag läste förut (det har bara kommit ut två böcker och de har jag läst, men nu har det alltså kommit ut två till, tredje och fjärde delen) och jag börjar smygläsa tredje delen, blir helt såld. (Förövrigt heter serien Svärdens Väktare) Börjar rota i väskan på jakt efter mitt lånekort, och vad märker jag?
Jo, att jag har glömt det hemma. Jag gruffar lite på mig själv, men tänker att det är väl ingen big deal, jag kommer tillbaka imorgon. Så jag ställer tillbaka böckerna på hyllan och går därifrån för att möta min vän.
Dagen efter när jag kommer tillbaka möts jag av en förkrossande syn. En snubbe sitter på fantasyavdelningen för vuxna OCH LÄSER BOKEN JAG SKA LÅNA. Och inte fjärde delen heller, det hade varit okej. Nej, han sitter och läser tredje delen.
Så jag går fram och frågar "Är det där Svärdens Väktare?"
Han svarar "Umm va?"
Jag säger "Är det där Svärdens Väktare?"
Han säger "Jag tror det"
Jag säger "Är det tredje delen?"
Han säger "Jag tror det"
Jag säger "Ska du låna den?"
Han säger "Jag tror det"
Fffffffffffffffffffffff.
Jag vänder mig om och lommar besviken därifrån.

Förövrigt, Beyonces nya skiva är bra. Särskilt Halo, den är jätteskön. Ebba visade den för mig för ett tag sen, och idag hörde jag den på radion och mindes att den var bra.

Jag hittade mitt USB-minne idag också. Så nu har jag lagt över den lilla musik och de få filmer jag lyckats skaffa, sen min dator kraschade, till min bärbara skoldator. Och skaffat Itunes på den också.

Mossa mossa allihopa.

a piece of me is gone

Sak som äger: Att länka till sin blogg från olika ställen. Då är det många fler som besöker den. Finfint.
Sak som suger: Jag har skrivkramp.
Det beror nog till ganska stor del på att jag har så svårt att bestämma mig för en idé.
Så, hm.
Ifall någon skulle vilja säga något ämne man kan skriva om, eller en genre, eller bara något ord sådär så jag kan börja spåna kring det istället för att fara omkring som en galning bland mina egna osorterade tankar, så skulle det vara jätteuppskattat!

The telegraph cables hum

Okej idag har jag haft fyra besökare på min blogg om jag räknar med mig själv.
Är jag förvånad, nej.
Skriver väldigt sällan någonting intressant och så skriver jag väldigt sällan. Iallafall en sak som skulle vara kul är att om jag har kvar den här bloggen när jag blir kär. Då skulle jag kunna gå tillbaka på mitt inlägg om att jag inte är/varit kär. Och skratta lite åt min dumhet och såntdär.

Jag skulle vilja vara duktig på att moja runt med bloggen, ordna olika layout och sådär. Man kan säkert läsa på internetet. Vågar inte fråga någon då kanske de skrattar åt hur dålig jag är. Hittade designadinblogg.se.
Så svårt var det, liksom.

Idag gick jag hem från skolan efter teatern för jag mådde illa och hade ont i huvudet. Och så har jag feberfrossa fast ingen feber. Kanske är matförgiftad eller nånting. Fast jag vet inte. Äter hela tiden. Fast bara tandooriquorn och pasta. Det åt jag till lunch och middag igår. Och till lunch idag.

Nu ska jag fixa och trixa lite.

keep your moneyHelgen var party.


We are nowhere and it's now

Nya håret och nya brillorna
. Ny tröja också.

And their kid’s aren't back from the party yet

Isak

Jag tog den förra hösten någon gång.

Tiden gå så fort just nu, den bara springer iväg.

Allting förändras, även sånt jag inte vill ska förändras.

Det är jobbigt.


När vi är uttråkade på livet

Jag har köpt nya glasögonbågar.
Pradabågar för att vara mer exakt, si bonjourno.
De är snygga.
Jag har även färgat håret, rött. Igen. Känns sådär, jag gillar det samtidigt som jag saknar det gråvita.
Det kommer nog in bilder imorgon. Om jag blir nöjd med en någon gång.

When you laid down on the kitchen floor

 Jag har aldrig varit kär.
Jag har varit förälskad, ja. Sådär pirrigt, jublande och bubblande förälskad. En gång
Och sådär krampaktigt, förfärligt och hjärteont förälskad. En gång
Men aldrig kär.
Och det känns inte som att jag kommer bli det, på en väldigt lång tid.
Det krävs så mycket för mig att skapa ett djupare intresse än bara attraktion.
Och det krävs så lite för mig att bli attraherad av en person, så jag vet inte hur det skulle funka.
Om jag skulle klara av att vara fäst vid en och samma person.

Det finns andra världar än denna

Skoldag. Första lektionen är svenska, vi ska snart börja läsa noveller tror jag. Det ser jag fram emot.
Igår köpte jag ett par skor av Ebba, som är supersnygga. Har kikat på dem lite när hon har haft på sig dem, tidigare. Så jag blev glad när hon sa att jag kunde på köpa dem.
Idag efter skolan tror jag att jag ska gå till clas ohlsson och köpa ett par hörlurar som jag ska ha här i skolan. Det finns några för 69 kronor eller sådär. Lätt och ledigt, och så kan jag sitta och lyssna på musik på datorn i skolan utan att behöva ha mina stora skullcandy-lurar.
Att-inte-kunna-träffa-Isak-grejen känns jättejobbig.
Exempel: på fredagar har jag sovmorgon. I veckan tänker jag sova hos min pappa på torsdagsnatten (imorgon alltså) och då hade jag kunnat fråga Isak om han skulle vilja sova över. Men nu funkar inte det.
Och jag är upptagen hela helgen, preliminärt. Så vi kommer inte ses något i veckan alls, nästan. Och det är inte så kul att behöva vara ifrån sin bästa vän när man verkligen inte vill det.

RSS 2.0