Open the door, lead me into everlasting darkness!För några/någon dag sen var jag med älsklingsLinnéa, vi strosade runt på stan och fikade lite

Little bird little birdMina nya strumpbyxor från Beyond Retro!

Where did you get that?Ikväll ska jag på bio, med Isak.
Avatar för andra gången, denna i 3D dock
Får se om det är tufft eller inte, första gången jag ser något i 3D

Just take a walk down lonely streetlite saker från stockholm + jul
badsaker
eddie izzard-påse
två par skor från din sko och zak
en superdupermegahårinpackning från lush

We shall return your soul

saker jag vill just nu:
att vissa serier jag ser på ska vara på riktigt
att jag ska kunna skriva någonting, det behöver inte ens vara bra
göra något med mitt hår
byta ut min garderob
kunna sova

och cirka tusen andra saker

My ship isn't pretty

Hemma!

Lite bilder från stockholmsresan

När vi åkte dit:jag satt på bussen och försökte klura ut hur sjutton kameran fungeradevi käkade i tönnebro och jag var HUNGRIG (försökte fortfarande fundera ut kameran)

Första dagen (lördag) :påväg till pendeltågen glada i hågen!!!! ( <-- julrim )vi bodde ute i sollentuna hos isaks mosteråååååååååååååååååååka pendeltåg jag är en loser babyFÖR JAG HAR INGET KÖRKORTvi åt lunch på sandys och det var gott som... ja någonting väldigt gott, välj självavi kikade runt på massor av stockholms secondhand-butiker, bla Beyond Retro och Lisa Larssonsen fikade vi på ett DYRT café som jag inte minns vad det heter, men om ni någonsin är i stockholm GÅ ALDRIG DIT
särskilt inte om ni letar fika med en person som inte vet vad som är dyrt och inte
( hade fortfarande inte fattat kameran, man måste ändra varje gång ljuset blir annorlunda knas )där öppnade vi julklappar! jag fick en skiva med Kings of Convenience som jag inte hade hört förut, och isak fick två pennor som såg ut som trumpinnarefter vi hade gått omkring ett tag åt vi mat på DONKEN <33333333333333 okej nej det var rätt trist men liksom, skräpmat!!jag passade på att ta en egobild med blickstsen drog vi till hovet
satt på läktarn å ba ooooooooooooooh


anledningen till stockholmsresan! underbar man, jag skrattade så jag nästan grätpåväg hem i pendeltåget. mer egobilder!!!!!!!! det roligaste som finns

Andra dagen (söndag ) :
uppe med tuppen! eller tidigt iallafall. typ tiovi åkte iväg till vasatan och letade efter butiker, men de var stängda så vi kikade på SNÖKAOSET och gick och fikade
bara så att ni vet: det är snökaos för att majoriteten av stockholmarna kör utan vinterdäck
dumma stockholmarevi fikade på ett café som hette Blåbär, där var det betydligt trevligare priser och godare fikafaktiskt inte en egobild!efter vi hade fikat vet jag inte riktigt vad vi gjorde. sprang omkring på fler butiker gissar jag!kring fem åkte vi iallafall till söder och hälsade på isaks faster och hennes nya bebis!
vi åkte hem kring åtta

Tredje dagen ( måndag ) :vi åkte tillbaka till blåbär och fikade igen. ifall ni någon gång är i stockholm ska ni verkligen gå dit och fika!
på Upplandsgatan 54 i vasastan ligger det.
efter det gick vi omkring och kikade på butiker och köpte lite julklapparoch lite senare träffade vi ebs, som tog med oss till emmaus

efter det åkte vi tillbaka ut till sollentuna, kikade lite på film och packade. jag fotade inget på resan hem för det var väldigt tråkigt, och jag sov mest. men iallafall, så ägde hufvudstaden stenhårt. jag känner ganska starkt för att flytta dit någon gång i mitt liv, har jag märkt

Merry Christmas

hej allihopa
jag lever och finns och är hemma ifrån stockholm men har bara varit för lat och trött för att skriva om det
snart kommer jag dock lägga upp lite bilder och så och sen kommer jag nog lägga upp bilder på vad jag köpte
känner mig lite knasig som saknar stockholm redan, men jag tror jag är mer utav en storstadstjej än jag visste om
iallafall, håll ut så ska ni få lite kalasiga bilder snart
och god jul förresten!

bang bang

åker till stockholm, stannar tills på tisdag
hejs

jag står i skuld - ©

nu ska jag lägga in en novell jag skrev till en novelltävling där temat var alkohol, som jag fick reda på genom svenskan, som jag får veta resultatet av i januari. den ska jag lägga in för att ni ska få se hur dåligt det går för mig just nu att skriva (den är helt värdelös) så ta den inte för seriöst, jag knåpade ihop den på några timmar
den har inget namn såVeronica står mitt på vardagsrumsgolvet och dansar. Vinflaskan hon håller i handen, hennes andra, är halvfull. Alkoholen pumpar i blodet, gör att världen snurrar och är dimmig. Hon vill inte att musiken någonsin ska ta slut, hon vill stanna tiden precis här och nu, när hårbotten är fuktig av svett och allt hon känner är basens pulserande i kroppen.

Så är det någon som ramlar in i stereon och skivan hackar till. Hon stannar plötsligt, lika plötsligt som musiken och även fast den går på igen nästan direkt står hon kvar, stilla, frusen med ena armen höjd och ena höften plutande.

Så kommer minnet tillbaka, minnet av vad som hände tidigare under kvällen. Hennes hjärta börjar slå snabbare, så hon för flaskan till munnen och tar en djup klunk för att få det att slå långsammare, grimaserar sedan av vinets beska smak.

Men minnet är fortfarande kvar så hon går in i köket och letar efter någon som kan dämpa minnet, som kan ersätta hjärtats längtansfulla dunkande med ett annat, ett annat slags dunkande någon annanstans.

Hon ser Gustav sitta vid köksbordet och går dit, ställer sig bredvid honom och drar fingrarna genom hans hår. Han vänder upp huvudet och tittar på henne, ler, lägger sin hand på hennes ryggslut och drar henne till sig. Hon låter det hända, kysser honom tillbaka när hans läppar letar sig till hennes. Men allt hon kan tänka på är ett annat par läppar och en annan tunga, varm i hennes mun, en annan kyss.

Hon drar sig bort, ler urskuldande och går därifrån, uppför trappan. Öppnar dörren till ett sovrum, vill bara ligga ner lite, vila lite, men så ser hon två kroppar ligga hopslingrade på sängen, tätt tätt så tätt och hon stannar tvärt i dörröppningen.

Ett huvud lyfts och det är han, hans läppar är rödmosiga av en annan flickas läppstift, hans ljusa hår är rufsigt av en annan flickas händer. Flickan vänder huvudet mot dörren och det är Isa, hennes bästa vän, allra bästa Isa. Hon ser nöjd ut, han bara förvirrad.

Veronica mumlar en ursäkt och går ut genom dörren, stänger den bakom sig med en smäll. Hon stapplar bort mot toalettdörren och känner tårarna bränna bakom ögonen, rinna ner längs kinderna. Hon hör sovrumsdörren öppnas bakom sig men bryr sig inte, det är inte långt till toaletten och hon vill bara ligga ner lite, vila huvudet mot det kalla toalettgolvet. Så precis när hon nått fram till toalettdörren känner hon armarna runt sig, händerna på magen, hans doft.

Hon slappnar av en sekund, sen minns hon och skjuter bort honom med armbågarna, säger: "jag ska gå på toa" och öppnar toaletten. Men han följer efter henne in, stänger och låser bakom sig. Tittar på henne med dimmiga blå ögon, åh gud vad hon tycker om hans ögon. Sen ser hon på hans mun, alldeles rödmosig, frågar med hög röst: "vafan gör du?" och knuffar honom i bröstet, pekar på dörrhandtaget, skriker: "gå ut!"

Han struntar i henne, vänder sig mot badrumsspegeln och ser på sina läppar med en förvånad blick. Sen böjer han sig ner mot handfatet, skruvar på vattnet och börjar tvätta sig om munnen, tar tvål och skrubbar. När han ställer sig upp igen är han inte rödmosig om munnen längre, bara blöt och lite löddrig på högra kinden, han har inte tvättat bort tvålskummet ordentligt.

Hon gråter fortfarande, varma tårar som rinner ner till munnen och smakar salt. Han frågar: "vad är grejen?" och tittar henne i ögonen. Hon skakar på huvudet och tittar bort, blundar hårt för att få tårarna att sluta rinna., svarar: "gå härifrån bara, Isa väntar säkert på dig och undrar vart du gick." Han skrattar, säger: "jag visste inte ens att hon hette Isa" och så sträcker han ut armarna, drar henne intill sig. Hon lägger armarna om hans axlar, trycker ansiktet mot hans hals. Men så känner hon att han fortfarande skrattar, så hon skjuter honom ifrån sig. Han slutar skratta och kisar med ögonen mot henne, frågar samma sak igen; "vad är grejen?"

Hon känner tårarna rinna till igen, med ny fart, och hon sätter sig ner på golvet och börjar snyfta, kan inte hindra det. Han sätter sig ned bredvid henne och lägger handen på hennes knä, stryker det försiktigt och säger: "liksom, vi strulade ju bara, det är väl ändå inget att gråta över. Så vad är grejen?”

Hon undrar om han syftar på henne eller Isa, kommer på att det inte spelar någon roll, hon orkar inte låtsas längre. Så säger hon det, det hon hållit inom sig så länge, hon säger det så tyst hon kan och hoppas att det inte hörs; "jag tycker om dig "

Men tydligen hörs det ändå, för han slutar stryka hennes knä, handen fryser till och hon hör hur han slutar andas. Så tar han bort sin hand och reser sig upp. Hon hör men ser inte, ser inte för tårarna rinner, hur han låser upp toalettdörren och går iväg utan att säga ett ord.

 

Morgonen efter vaknar Veronica med ett sprängande huvud i en främmande säng, i ett solbelyst rum, under ett alldeles för tjockt täcke. Tröjan klibbar sig mot kroppen, hon försöker sätta sig upp men ramlar istället och faller ur sängen, ner på golvet och slår sig hårt, så hårt att ögonen tåras. Hon ställer sig på alla fyra och kryper fram till dörren, försöker öppna den ståendes på knäna.

Rummet snurrar och hon mår illa, så när hon äntligen fått upp sovrumsdörren drar hon sig upp med hjälp av den och stapplar ut i en korridor, försöker orientera sig och inser att det är samma korridor hon stapplade i igår.

Hon stannar till och försöker gå igenom minnena av vad som hände, från det att hon blev lämnad ensam där inne på toaletten tills hon somnade, men det enda som finns är minnet av hur hon halsade resten av vinet, och sen är det svart.

Hon vänder runt och går tillbaka in i sovrummet, försöker leta reda på sin väska i en hög med kläder, har ingen aning om var den är egentligen. Så prasslar det från sängen, hon tittar dit och genom de soliga dammvirvlarna ser hon en ljushårig pojke sätta sig upp. Veronica drar efter andan, tänker ”om jag kunde stanna tiden precis här och nu” men sen ser hon, märker hon, och tröjan är fuktig av svett.

Det är inte han.


only love

hur ska jag kunna fungera när jag inte har något kraft eller energi?
när bara tanken på att ta mig i kragen och fixa upp allting får mig att ligga utslagen i timmar
jag skriver inte längre, det orkar jag inte
men jag älskar att skriva, så att inte skriva ger mig ångest
och ångest gör mig orklös
det är en ond cirkel som bara blir värre och värre
som med så mycket annat i mitt liv
mitt liv består nästan bara av onda cirklar

Love and trollskrille från http://midgardspojkar.blogg.se/ visade mig denna igår tror jag. har inte kunnat sluta lyssna

allting är mer eller mindre trasigt

idag satt jag under halva bussresan (som tar mellan 20 och 30 min) hem och funderade på varför enda in i klåningen det inte var mörkt ute, även fast det brukar vara det vid den tiden i vanliga fall. så kom jag på det, det var snön!
medan jag satt och väntade på bussen hade jag tid för lite sånt härnär jag kom hem hade jag tid med lite sånt här
fil + special K red berries, mörkt bröd med fikon och russin i + smör + ost och så thé + honungoch så hade jag tid med lite sånt här
det är mitt hus, granen brevid + granbelysning samt lite snö

idag så har jag haft jättemycket träningsvärk i låren, förklaringen till det är att jag först hade 70 min body pump på idrotten och sen åkte jag till iksu och tränade i gymmet där med ebba i kanske 70 min till

de senste dagarna har jag mått underligt bra, vilket är bra
jag längtar himlarns mycket till stockholm

you think I'm so seriousidag var första gången på länge som jag faktiskt orkade sminka mig innan jag åkte till skolandagens ouuuuuuuuuuuuuutfitemma i min klass hade bakat pepparkakor som hon bjöd alla på. här är det en bh + trosoren bajskorv. eller en gran om man hellre vill deten hattoch en tomteluva

step out of the shade

jag är kär i kärleken

det är vad jag fått ut av denna kväll

inte hjärtekross, tårar och att må dåligt
utan den lugna, men dock lite irriterande, insikten att jag
jessica-somhatarkärlekochalltvaddetinnebär
går omkring och är kär i kärleken

jag har längtat efter den där pojken som ska komma valsandes
och göra allting så mycket bättre
som alla verkar ha

som man håller i handen
som drar fingrarna genom ens hår
som man beter sig sådär fint med

jag har längtat efter det så mycket att det räckte
med att en ny och spännande person valsade in i mitt liv
för att jag skulle tro att jag var helt förlorad, förälskad och förvirrad

men ikväll sade den personen åt mig att
(eftersom uppöveröronenförälskade-jessica är väldigt odiskret med sina känslor)
han märkt av att jag kanske var intresserad av honom
och att han behövde säga att han inte kände så tillbaka

först kändes det såklart som att världen just gått under
som att jag stannat mitt i tiden

sen började jag tänka
och det var som att den bubbla jag levt i spräckts bara sådär
vad har jag tänkt med egentligen, undrade jag
vi är inte ens särskilt lika, hur hade jag tänkt få det att funka?
men jag hade ju inte ens tänkt
bara låtit den här personen representera allt jag på ett plan vill haI am my mother's only one16:09
ibland pickar hjärtat i bröstet
som en panikslagen fågel
ångestladdat
Att möta din blick tar
lika mycket kraft som
att orka
andas
fast mer


13:28
lussekatt som klibbar
fast på tänderna
vita med en bit som
saknas
hjärnan som en röra
grå och seg
kall andedräkt
i stora moln


tonight I have to leave it

är dålig på att ta _seriösa_ bilder
gillar att leka
lite


som ni märker har jag hittat kameran
och även badat bubbelbad
på samma kväll!O Captain my Captain av Walt Whitman

O Captain my Captain! our fearful trip is done,

The ship has weathered every rack, the prize we sought is won,

The port is near, the bells I hear, the people all exulting,

While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring;

But O heart! heart! heart!

O the bleeding drops of red,

Where on the deck my Captain lies,

Fallen cold and dead.


O Captain! my Captain! rise up and hear the bells;

Rise up--for you the flag is flung for you the bugle trills,

For you bouquets and ribboned wreaths for you the shores a-crowding,

For you they call, the swaying mass, their eager faces turning;

Here Captain! dear father!

This arm beneath your head!

It is some dream that on the deck,

You've fallen cold and dead.


My Captain does not answer, his lips are pale and still;

My father does not feel my arm, he has no pulse nor will;

The ship is anchored safe and sound, its voyage closed and done;

From fearful trip the victor ship comes in with object won;

Exult O shores, and ring O bells!

But I, with mournful tread,

Walk the deck my Captain lies,

Fallen cold and dead.


who would woo? would you? would you? woo?

jag avskyr onda cirklar

imorgon blir nog lite roligt, det är suit-up-day på min skola
because Barney says sokika på how I met your mother ifall ni undrar vem Barney är

They say I'm getting better, but I don’t feel any better

I wish I felt better

det hade varit roligt ifall jag hade haft sällskap ikväll
av dig kanske

människor springer i trapphuset
och skriker
det är party på våningen ovanför

jag har skaffat en liten anteckningsbok
med svarta pärmar
där kan det stå

08:18
alla skriver om nackar
om en nacke
att dra fingrarna längs
Jag bryr mig inte om nackar
ingen tänker på ögon
läppar
eller händer
armar som kan hålla i
en rygg
att pressa händerna mot
när det känns som att drunkna

12:17
som en liten fjäder

07:57
såg mannen som byter påse
i hundbajspåselådorna
Är han ensam, fattig, uttråkad?
eller bara pervers

12:49
darrar
magen vrider sig
tarmarna slingrar sig
runt varandra
och knyter en knut

08:12
såg en kvinna med paljettmössa
i silver
det såg ut som att hon hade
en discokula på huvudet


skriver mer sällan på bloggen nu märker jag
har så lite inspiration
väntar på julen
och systemkameran

då jävlar


RSS 2.0